Wednesday, 15 February 2012

WaitinG to Be Or noT to Be

Salam
Setelah sekian lama menunggu dan menunggu--PMS pertama tahun 2012 telah MUNCUL
setelah itu--maka PLAN yang telah diatur dilaksanakan dengan berhemah---
menunggu dan MENUNGGU---tunggu apa lagi----OVULASI   LAAA..
macam mana nak tahu---TAK TAHU PUNYA--hanya anggaran dan jangkaan sahaja
Caranya :
Ovulation Prediction Kit (OPK)
Body Basal Temperature (BBT)+ Graf BBT
Sifat2 Klinikal-cramp2.bloating.Cervical Mucus(CM) Egg White (EG)
Ada juga dalam blog yang dibaca---rasa yang tidak selesa di ari2 jugak tanda2 ovulasi..
kadang2 nak muntah+mual2 (macam orang pregnant) pon adalah salah satu tanda OVULASI.
Pengiraan Cycle Day (CD) agak terhad terutama bagi PCOS dimana Cd tidak sama dan tidak dapat dijangka..
SUSAH KAN???
tak susah sb.. kita telah diajar macam mana nak kira CD time terutama bagi yang tidak tetap..
tentang PENGIRAANnya nanti ida CiteR yer


 Ehsan Cik Google..
Gambar di atas .. adah Kisah OVULASI...
jangan geli bila tgk PIc gni--
Ini lah yang kita nak (terutama yang nak BB)
Macam sue yang bekerja dalam bidang perubatan (Bkn Dr tau)
tapi ilmu tentang benda gni mmg ada... that y Dr tak bleh nak cong!!.. hehehe acah Jer
tapi sue tak tere bab Gynae... tapi tahu jugak laaa

 

Apa yang penting USAHA kan ..
Bagi TTC yang sudi baca blog Sue--
TTC ini adalah salah satu USAHA---jangan mudah mengalah--bila kita down---BANGUNlah kembali selepas tu....semestiNya Setiap yang BERLAKU ada HIKMAHNYA di mana DIA lebih mengetahui..

USAHA & DOA tangga KEJAYAAN

Jangan mudah MENGALAH
CHAiyOkKK!!!!!